vineri, 27 noiembrie 2009

Studiu de caz

Asta e tara in care lumea se odihneste, se trezeste la 10, se scarpina in fund, se uita la soare si se culca la loc.
Romanul are, totusi, niste evenimente foarte importante de la care nu poate lipsi:

1. Meciul dintre Dinamo si Steaua pe care fereasca Dumnezeu sa-l rateze, care de obicei se termina egal si la care cefosul din fata televizorului sau de pe marginea stadionului zbiara cat il tin plamanii, racnete care sunt stinse cu mici si bere ca bietul om ar muri altfel.

2. Gratarul din fiecare Sambata, Duminica, Craciun, Revelion, Paste la care se adauga si celelalte sarbatori ortodoxe si mai nou catolice cu cruce rosie si neagra, ca de... romanul e inainte de toate credincios.

3. Ziua de alegeri care este un mare prilej de cinste atat la propriu cat si la figurat, zi in care nu conteaza unde pune romanul stampila ca tot PSD si PDL intra in turul doi.

4. Disparitiile si reaparitiile Elodiei care inca nu cred ca se stie daca e moarta sau e vie si care framanta mult neuronul colectiv romanesc.

Daca stau totusi bine sa ma gandesc, romanul e o persoana destul de stresata. Mi se pare si normal sa mai doarma din cand in cand.


catavencu.ro

Un comentariu:

  1. Foarte complex romanul asta...nici nu stii ce sa mai zici despre dumnealui...n-ar putea fi si el stabil Doamne fereste...

    RăspundețiȘtergere