joi, 10 decembrie 2009

Dintre noi se vor alege liderii

Traim din pacate intr-o tara care nu ne ofera exemple, care nu ne ajuta sa ne dezvoltam corect, care pune in prim plan mizeria, ipocrizia si nonvalorile. Noi trebuie sa ne trezim singuri, sa invatam singuri, sa citim, sa aflam, sa discernem.

Inca avem timp sa facem asta, inca putem sa ne pregatim, fiecare carte citita, fiecare lectie invatata se vor aseza in spatele nostru si ne vor face mai puternici, mai siguri pe ceea ce stim si pe ceea ce vrem. Pentru ca noi trebuie sa vrem, noi avem datoria sa zdruncinam politica de sluga pe care ei au implementat-o in tara asta, politica pumnului si a banului. Nimic din ceea ce ei au cladit nu va ramane. Daca noi nu vom schimba ceva, copiii nostri vor mosteni nimicul, cenusa, noi trebuie sa selectam de pe acum liderii, ei trebuie sa se afle printre noi, ei vor avea sarcina sa ne conduca, sa ne reprezinte, sa schimbe, sa lupte pentru ideile noastre.

Noi avem datoria sa ne revoltam, sa protestam pentru ca schimbarea nu mai poate acum sa vina decat de la noi, noi care inca avem timp, noi care inca avem energie, noi care inca putem si vrem. Noi trebuie sa ne stim drepturile, principiile, noi trebuie sa ne inaltam prin cunoastere si sa rasturnam sistemul de valori cat inca nu e prea tarziu.

Eu, da, mai vreau o revolutie si nu una trucata, ci una cat se poate de reala, care sa distruga muntii de minciuna si de coruptie pe care stam, care sa ne redea libertatea de a gandi si dreptul de a cunoaste.

Se poate ca tu si cu mine sa stam la masa cu liderii, hai sa nu mai fim indiferenti.

7 comentarii:

  1. Asa e:)...cum imi place mie sa spun...totul pleaca din interior, si daca suntem suficient de maturi sa ne dam seama de fapt cum am vrea sa ne ghidam in viata, ar trebui sa luptam pentru ca tot noua sa ne fie mai bine si sa nu ne lasam condusi:D...frumos articol:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana la o anumita varsta parintii au tendinta de a ne tine intr-o cutie,de a ne proteja de ce e rau in lumea asta,in tara asta si de a ne invata sa facem diferenta intre bn si rau.Cand crestem ne lovim singuri de adevarata realitate ca de un zid...si asta doare...
    Tu vrei o revolutie,dar eu nu mai vreau sa moara oameni ca in '89 si sa avem o democratie prost inteleasa.poate ne-ar trebui o revolutie la nivel spiritual si mai ales o revolutie a gandirii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dap, alina, exact o revolutie spirituala vreau, una care sa rastoarne valorile la loc, sa echilibreze lucrurile, nu vreau sange, dar vreau o lupta reala, constienta, sustinuta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e, ar fi frumos, costina, dar cu cat mai multi cred in asta, cu atat e mai realizabil. Eu te mai astept pe aici cu drag.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Andrei, eu am luat comentariile in ordine inversa, asha ca tie iti raspund ultimul. Ma scuzi. Multumesc de intelegere si de sustinere si pentru faptul ca esti dispus sa lupti pentru idealurile tale, te felicit. Iti doresc cat mai multe victorii:)

    RăspundețiȘtergere