marți, 15 decembrie 2009

Un moment unic. . .

Azi am avut ocazia nu sa cunosc, asta ar fi imposibil, dar sa impart acelasi timp si spatiu cu un om de geniu, cu o prezenta unica: academicianul Eugen Simion.

Azi am asistat la un spectacol. . . un spectacol de idei, de povesti, de cultura in cel mai pur sens. . . Un om care are mult mai multe de spus decat ar avea timp sa o faca, un om in care se zbat cuvinte, ganduri, timpuri si trairi remarcabile, un om inalt, superior s-a coborat azi la nivelul unor actori marunti si a impartit cu ei o bucata, fie ea cat de mica, din viata sa. . .

A vorbit despre relatia sa cu Eugen Ionesco atat din punctul de vedere al cititorului si criticului, cat si din postura de cunostinta a acestuia. Si-a prezentat ultima carte in care vorbeste despre acest mare scriitor care a fost Ionesco, realizand o analiza a vietii si operei sale si incercand sa ii redea nationalitatea si noua dreptul de il numi fara sfiala Ionescu.

Azi noi toti cei din sala am fost spectatori la o piesa rara si memorabila, azi am avut onoarea de a asista la jocul unui mare actor. Azi el a vorbit, iar lumea din jurul sau a incremenit si a ascultat.

4 comentarii:

  1. Foarte frumos:)...ma bucur ca ti-a placut:)...cred ca totusi cand intalnesti un astfel de om, ce am putea spune noi, fata de ceea ce ar putea spune el este cam de prisos...frumos postul:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta asa e si intr-un fel asa trebuie sa fie. Eu ma bucur ca am avut ocazia sa iau parte la o asemenea intalnire si sa pot sa spun ca exista oameni in viata care ma fac sa ma simt mandra de nationalitatea mea.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. mie imi pare rau k l-am ratat...oricum,bucura-te pt acea zi si consider-o unica in viata ta...;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult alina>:D< Si mie imi pare rau ca n-ai fost acolo, dar asta e...

    RăspundețiȘtergere