duminică, 10 ianuarie 2010

Zid

Nu te mai uita la mine ca la un strain, nu ma mai judeca dupa aparente. Nu ma dobori doar pentru a demonstra ca poti, nu ma trata cu dispret inainte sa-ti demonstrez ca il merit.

Tu, care ma privesti cu aroganta si ma etichetezi cu usurinta, nu stii nimic despre mine, nu ai dreptul sa ma iei in deradere, nu trebuie sa ma judeci dupa ceea ce par, pune-ma la incercare si vezi ce sunt.

Tu, care treci in fiecare zi pe langa mine pe strada si pleci capul ca nu cumva sa-ti intersectezi privirea cu a mea, ridica fruntea si descopera-ma, uita-te in ochii mei si cunoaste-ma, eu sunt la fel ca tine, ne separa niste bariere ciudate si chiar absurde. Vorbeste cu mine, te-as ajuta daca as stii ca vrei si pot.

Pastreaza-ti indiferenta si aroganta, comoditatea si dispretul, priveste-ma, accepta-ma, invata-ma, nu ma ocoli, nu ma ajuta sa cad.



Umilinta nu ma va face nici pe mine mai puternic,
nici pe tine mai bun.


Pentru ca intre noi s-au ridicat ziduri, pentru ca le-am ajutat sa creasca, pentru ca invatam cum sa calcam in picioare si nu cum sa ne ridicam in ele imediat dupa ce cadem, pentru ca nu dam drepturi, ci reclamam, pentru ca am uitat ca nu traim singuri intr-un spatiu inchis ar trebui sa invatam din nou sa ne descoperim, sa nu acceptam modelele impuse, sa ne trasam noi propriile principii, sa nu ne lasam intimidati si nici sa nu intimidam.

Zidul dintre mine si tine se va sparge cand prima ta privire o va atinge pe a mea, cand primul tau cuvant cald se va lovi de timpanul meu, cand o sa ai curaj sa recunosti ca nu ai avut justificare pentru comportamentul tau, cand vei constientiza ca ai gresit.

Eu voi stii sa iert si sa distrug zidul, tu vei indrazni sa iti sacrifici mandria?





10 comentarii:

  1. Eu vreau sa distrug zidul, sa repar carari, sa las orgoliul sa piarda, doar pentru ceva care stiu ca merita, altfel ma pierd.

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos...trist si sincer...sper ca tu sa ierit si el sa-si depaseasca madria,,,,daca despre asta e vb:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mandria este cel nenorocit defect, care cu greu poate fi invins. Insa daca vrei cu adevarat, poti ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate lucrurile de care vorbesti sunt influentate de mai multi factori, care ne afecteaza involuntar.
    Pentru a ne schimba avem nevoie de timp si sprijin si de cineva care sa ne deschida ochii.

    Imi place abordarea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine spus:)...cred ca toti ar trebui sa ne gandim la treaba asta...cred ca am putea reusi daca am lupta putin cu noi:):*

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragos, mi se pare absolut normal, nu trebuie sa te deschizi in fata unor persoane care nu merita, doar sa nu inscrii pe lista asta oameni care poate chiar merita si tu i-ai trecut cu vederea din neatentie, din nepasare, din cauza faptului ca i-ai judecat fara sa ii cunosti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Monica, din fericire nu despre asta e vorba, e vorba de mai multe persoane din jurul meu, altele, nu despre el. Imi aminteam asa de niste lucruri care mi s-au intamplat, desi zice-se ca le-am uitat, nu mi-a iesit chiar perfect, au mai ramas urme.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiu, Lillee, asa e, doar ca uneori daca nu calci pe mandrie, risti sa pierzi niste oameni din jurul tau pe care nu o sa-i mai poti recupera decat foarte greu sau sa ajungi sa nu cunosti si sa te bucuri de anumite persoane pentru ca pur si simplu ai impresia ca nu se ridica la nivelul tau. E greu, intr-adevar, dar pentru oamenii care merita ar trebui sa ne calcam pe orgoliu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ciocolatik, ma bucur ca ti-a placut. Sunt constienta ca e greu si ca nu toata lumea are cum sa deschida ochii, ca nu toti oamenii pot sa inteleaga si ca, da, sunt multi factori care influenteaza, dar schimbarea trebuie sa porneasca din noi. Atata timp cat noi suntem in stare sa ne ridicam la nivelul unor persoane mai inteligente, dar sa ne si coboram la cel al unora inferioare noua fara a le face sa se simta prost, ci dimpotriva normal si chiar bine, cu atat demonstram ca noi suntem cu adevarat superiori. Totul e sa incercam sa rupem barierele dintre noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Andrei, e foarte important sa constientizam ca am gresit si sa nu mai fim orgoliosi cand vine vorba de cerut iertare. Ar trebui sa fim mai naturali, mai normali in relatiile nostre cu ceilalti, sa lasam deoparte resentimentele si sa comunicam ca oamenii, nu se ne uitam urat unii la altii ca asta nu ajuta cu nimic pe nimeni. Pana la urma trebuie sa convietuim cu ceilalti si cel mai bine ar fi ne lasam loc de buna ziua acolo unde doar atat se poate si sa incercam sa ii descoperim cat mai bine pe cei mare merita sa ii tinem in preajma noastra mai des.

    RăspundețiȘtergere